Sådan sparer du på strømmen i dit hjem

De fleste danskere er meget interesserede i at spare på strømmen derhjemme. Hvilket ikke er så underligt, da de fleste kan lide at spare penge, men flere og flere bliver også mere bevidste om miljøet. Men hvor skal du lige starte henne? Det forsøger vi her at give dig nogle gode råd til.

Heldigvis er det faktisk ikke så svært at spare penge på strømmen derhjemme. Som autoriseret elinstallatør kan kan vi i hvert fald komme med flere bud på, hvad du nemt kan gøre.

Gode vaner

Danskernes strømforbrug er påvirket af vaner. Det betyder, at du skal ændre lidt på din adfærd i hjemmet for at spare nemme penge. For eksempel så bruger dit tv også strøm, når det er slukket. Eller rettere sagt når det er på standby, som de fleste af vores tv er, når vi ikke bruger dem.

Og hvis du tænker dig lidt om, så har du garanteret en hel del skærme derhjemme. Måske flere tv-skærme, et par computere og måske andre apparater som musikafspillere og højttalere, der står på standby ofte? Hvis du slukker helt for dem, så sparer du hurtigt over 1.000 kroner om året i strøm.

Et godt tip til dig, som synes, at det er irriterende at skulle slukke manuelt for mange apparater hver dag – det er at montere et par elspareskinner. På den måde slukkes flere apparater og skærme let på én gang. En elspareskinne koster normalt under 100 kr.

Køleskabet

Køleskabet er en af de ting i derhjemme, som bruger ret meget strøm og dermed også penge. Et køleskab skal sørge for at holde temperatur nede, og det er altid tændt. Men du kan stadig påvirke dit køleskabs forbrug. Men ved du hvordan?

Indstil køleskab og fryser korrekt. Ganske simpelt. Altså 5 graders køl og -18 graders frys. Hverken mere eller mindre. Ellers bruger du unødigt meget strøm.

Hvis du putter meget varme madvarer ind i køleskabet, så kan det være svært for køleskabet at holde temperaturen nede, og det betyder forhøjet elforbrug. Hvis du venter, til madvarerne er kølet lidt mere ned, skal det ikke arbejde lige så hårdt for at opnå den lave temperatur. Et andet trick er at tø dine frostvarer op inde i køleskabet. Så hjælper du køleskabet med de lave temperaturer, og det mindsker strømforbruget.

Ovnen

Hvis en opskrift siger, at du skal lave mad i en forvarmet ovn, behøver det ikke altid være sandt og slet ikke særlig smart. For du spilder en stor mængde strøm, som en ovn sluger rigtig meget af for at holde sig varm. Så ofte kan du sagtens bruge forvarmen – især hvis det er en ret, som skal have lang tid alligevel.

LED-pærer

Du har nok hørt det før – skift dine gamle glædepærer ud med moderne sparepærer – gerne med LED. De koster nogle steder lidt mere end de gamle pærer, men til gengæld holder de meget længere og bruger meget mindre strøm.

Hver glødepære du udskifter med en LED-pære, sparer dig for mere end 500 kroner over tid. Denne besparelse kommer primært på grund af et meget lavere strømforbrug, men også på grund af den længere holdbarhed, som LED-pærer har.

En anden fordel med LED er, at de ikke bliver varme som en gammeldags pære. Og dermed mindre farlige.

Hold øje med strømforbruget

Det lyder måske som en røver, men bare det at holde øje med familiens strømforbrug, kan være med til at sænke forbruget med 10 procent, viser flere undersøgelser.

Måske noget er i stykker og skal repareres? Her kommer en elinstallatør som Skovgaard-El ind i billedet. Vi kan også hjælpe med at undersøge dine installationer, dit forbrug og dine apparater, hvidevarer, lamper osv. Så kan vi sammen finde ud af, hvordan du sparer på elforbruget.

Kontakt os med det samme og lad os kigge forbi.