Det skal du huske, når du køber ny varmepumpe

En varmepumpe kan give dig masser af god varme til en fornuftig pris. Men hvad skal du være opmærksom på, når du skal vælge varmepumpe? Det fortæller vi dig lidt om her.

  • Du skal gå efter en varmepumpe, som er på Energistyrelsens liste over energimærkede varmepumper. Se mere her. Det er vigtigt at købe en pumpe i god kvalitet, som også er testet.
  • Du skal kigge efter varmepumpens SCOP-tal. Det siger noget om, hvor energieffektiv pumpen er set over et helt år og tager højde for temperaturerne hele året. Jo højere tallet er, jo mere effektiv er den.
  • Hvis du skal bruge en varmepumpe i for eksempel et sommerhus, hvor du ikke hele året har brug for en høj temperatur, så skal du gå efter en varmepumpe, der har mulighed for sænkning til 8 eller 10 grader. Det kaldes også for en ‘sommerhus-funktion’, netop af den årsag, at det typisk bruges i et sommerhus, hvor det er vigtigt at holde huset frostfrit, men det vil bruge for meget strøm at have pumpen kørende på f.eks. 18 eller 20 grader om vinteren.
  • Husk, at en varmepumpe skal serviceres af en fagmand. Det er selvfølgelig ikke så vigtigt i forbindelse med købet, men det er vigtigt at huske på efterfølgende. Og derfor skal du måske overveje, hvilken installatør du benytter til at starte med. Det kan være smart at lave en aftale om service allerede ved køb og installation.
  • Det kan være fristende at gå i krig med installationen selv, men lad være med det. Der skal en fagmand til at klare den slags, da en varmepumpe indeholder kølemiddel, avanceret elektronik og meget andet.
  • En ekstra bonus ved et luft til luft-anlæg er, at det også kan bruges som aircondition om sommeren. Men husk, at det bruger meget mere strøm end normalt at køre med aircondition. Men på de meget varme sommerdage er det altså guld værd at kunne tænde for kølingen.
  • Skal varmepumpen kunne fjernstyres, kan dette også tilkøbes med et modul. På den måde kan du tænde og slukke og skrue op og ned for varmen via din mobiltelefon. Det er ret smart.

Hvis du har spørgsmål til installation af varmepumpe i Odsherred eller på Vestsjælland, så står vi hos Skovgaard-El klar til at hjælpe dig.

Kontakt os nu!

Læs mere om varmepumper her!